TNS LT inovacijos augino pelną ir pajamas

PASIDALINK

Daugiau informacijos:

Gytis Juodpusis

Direktorius

TNS LT

Tel. + 370 5210 6620

El. paštas Gytis.Juodpusis@kantar.com

www.kantar.lt

PRANEŠIMAS SPAUDAI                                                              

2015 m. birželio 1 d., Vilnius

Praeitais metais didžiausios Lietuvoje rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės TNS LT apyvarta siekė 3.22 mln. eurų, (11,13 mln. Litų), o tai yra 16,5 proc. daugiau nei 2014 m., kuomet ji sudarė 2.77 mln. Eurų (9,55 mln. Litų). Pernai bendrovės grynasis pelnas sudarė 0.18 mln. Eurų (0,63 mln. Litų). 2014 m. į valstybės biudžetą TNS LT sumokėjo 0.94 mln. Eurų (3,26 mln. Litų) mokesčių.


„Praėjusiais metais didžiausią dėmesį skyrėme inovacijoms ir įvairių procesų automatizavimui. Pernai buvo pradėtas TV metrų technologijos atnaujinimas, kurio metu buvo pradėtos įdiegti pažangiausios pasaulyje TV auditorijos matavimo technologijos bei duomenų apdorojimo sistemos, kurios atitiks tiek dabartinius, tiek ateities TV rinkos poreikius. Taip pat buvo pradėtas internetinių apklausų panelės vystymo projektas, kurio tikslas yra surinkti Lietuvos interneto naudotojų reprezentatyvią panelę ir tokiu būdu atlikti internetines apklausas“, – teigė bendrovės TNS LT direktorius G. Juodpusis.

 

Taip pat vienas pagrindinių praeitų metų bendrovės laimėjimų – sėkmingai įgyvendintas ir užbaigtas Lietuvos suaugusiųjų gyventojų kompetencijas nustatantis tyrimas (PIAAC), kuris Lietuvoje buvo vykdytas pirmą kartą. Prie projekto dirbo daugiau nei 100 TNS LT apklausėjų bei tyrimų ekspertų.

 

„Šiemet taip pat koncentruosimės į išmaniuosius tyrimus. Be TNS internetinės panelės vystymo, šiemet pagrindinės investicijos numatytos tolimesniam TV auditorijos matavimo technologijų keitimui, TV reklamos monitoringo ir komunikacijos monitoringo procesų automatizavimui. Pritaikius šiuos inovatyvius sprendimus daugiau klientų gali pasinaudoti mūsų tyrimais ir pasiekti geresnių rezultatų versle“, – sakė G. Juodpusis.

 
Didžiausia Lietuvoje rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė TNS LT priklauso tarptautinei kompanijai TNS. TNS turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje. Jos atstovybės įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių – Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose. Kompanija TNS priklauso vienai didžiausių pasaulyje įžvalgų, informacijos ir konsultacijų grupių „Kantar“.

 

„Kantar“ grupė, vienydama 13 specializuotų kompanijų sugebėjimus ir patirtį, teikia išskirtines ir pokyčiams įkvepiančias įžvalgas tarptautinei verslo bendruomenei bei siekia būti šios srities lyderis. Grupė veikia 100 šalių ir jungia beveik 29 tūkst. tyrimų ir konsultacijų specialistų. Grupės paslaugomis naudojasi daugiau nei pusė kompanijų, patenkančių į „Fortune“ 500 didžiausių bendrovių sąrašą.