TNS LT apyvarta 2013 m. augo 6,5 proc.

PASIDALINK

Daugiau informacijos:
Gytis Juodpusis
Direktorius
TNS LT
Tel. + 370 5210 6620
El. paštas Gytis.Juodpusis@kantar.com

PRANEŠIMAS SPAUDAI
2014 m. birželio 3 d., Vilnius

 

Praeitais metais rinkos ir žiniasklaidos tyrimų bendrovės TNS LT apyvarta siekė 9,55 mln. litų, o tai yra 6,5 proc. daugiau nei 2012 m., kuomet ji sudarė 8,97 mln. litų. Tuo metu praėjusių metų bendrovės grynasis pelnas sudarė 0,14 mln. litų. 2013 m. į valstybės biudžetą TNS LT sumokėjo 3,12 mln. litų mokesčių. Praėjusiais metais bendrovė didžiausią dėmesį skyrė savo įrangos atnaujinimui bei tyrimų kokybės tobulinimui.

2013 m. TNS LT pradėjo įgyvendinti pirmą kartą Lietuvoje vykdomą pilnamečių gyventojų kvalifikaciją nustatantį tyrimą (PIAAC), kuris leidžia numatyti, kokių įgūdžių trūksta darbuotojams įvairiuose sektoriuose. Dėl didelės šio tyrimo apimties, unikalumo bei sudėtingumo prie šio tarptautinio projekto Lietuvoje dirba 100 TNS LT apklausėjų tinklo darbuotojų.

Taip pat pernai su tarptautine bendrove TNS bei TNS LT Lietuvoje buvo pratęsta sutartis su Europos Komisija ir Europos Parlamentu dėl Eurobarometro kokybinių ir kiekybinių tyrimų vykdymo ateinančius ketverius metus.

Šiais metais TNS LT planuoja ir toliau investuoti į turimos tyrimo įrangos bei programinės įrangos atnaujinimą. 2014 m. bendrovė investicijoms į atnaujinimą planuoja skirti beveik 1 mln. litų.

„Šiemet planuojame daug dėmesio skirti TV auditorijos matavimo sistemos atnaujinimui. Lietuvos TV metrų sistemoje jau pradėtos diegti naujos pažangiausios televizijos auditorijos matavimo technologijos bei duomenų apdorojimo įranga, kurios atitiks tiek dabartinius, tiek ateities TV rinkos poreikius. Planuojamos investicijos į šį atnaujinimą Lietuvoje sieks daugiau nei 0,7 mln. litų. Taip pat apie 0,2 mln. litų investicijų skirsime planšetinių kompiuterių su GPS funkcija pritaikymui dabartiniuose tyrimuose. Ši inovacija tyrimų rinkoje fiksuos, kur yra atliekamas kiekvienas interviu. Tai apčiuopiamas užtikrinimas, jog apklausa buvo atlikta laikantis visų atrankos reprezentatyvumo ir patikimumo taisyklių“, – teigė bendrovės TNS LT direktorius G. Juodpusis.

Šiuo metu TNS LT valdo didžiausią Lietuvoje apklausėjų tinklą.

TNS LT priklauso tarptautinei tyrimų kompanijai TNS Global, kuri turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje. TNS atstovybės yra įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose. Kompanija TNS priklauso vienai didžiausių pasaulyje įžvalgų, informacijos ir konsultacijų grupių „Kantar“.

„Kantar“ grupė, vienydama 13 specializuotų kompanijų sugebėjimus ir patirtį, teikia išskirtines ir pokyčiams įkvepiančias įžvalgas tarptautinei verslo bendruomenei bei siekia būti šios srities lyderiu. Grupė veikia 100 šalių ir jungia beveik 29 tūkst. tyrimų ir konsultacijų specialistų. Grupės paslaugomis naudojasi daugiau nei pusė kompanijų, patenkančių į „Fortune“ 500 didžiausių bendrovių sąrašą.