TNS LT: 82 proc. brazilų tikisi sugrįžti į Pasaulio futbolo čempionato olimpą

PASIDALINK

Daugiau informacijos:
Daiva Plauškaitė-Camacho Andrade
Tyrimų ekspertizės vadovė
TNS LT
Tel. + 370 5 210 6605
El. paštas Daiva.Plauškaitė@kantar.com

PRANEŠIMAS SPAUDAI
2014 m. liepos 8 d., Vilnius

 

82 proc. brazilų tiki, jog Brazilijos rinktinė laimės 2014 m. Pasaulio futbolo čempionatą. Tačiau 18 proc. nelaiko savo šalies komandos pakankamai stipria įveikti tokias konkurentes, kaip Vokietija, Olandija ar Argentina. Tokios nuomonės daugiausiai laikosi jaunesniosios kartos brazilai. Į pusfinalį patekusius vokiečius ir argentiniečius palaiko po 2 proc. Brazilijos futbolo sirgalių, o Olandijos rinktinė fanų Brazilijoje neturi. Tai parodė tyrimų kompanijos TNS atliktas NeedScope tyrimas apie čempionato šeimininkės Brazilijos rinktinės įvaizdį tarp brazilų.

„Du paskutiniuosius čempionatus Brazilijos rinktinė nepateko net į pusfinalį, nors nuo čempionato pradžios nugalėtojos titulą ji buvo laimėjusi penkis kartus. Šiais metais brazilai tikisi, jog jų rinktinei padės sava aplinka ir sirgaliai, nes čempionatas vyksta būtent Brazilijoje. Net jei Brazilijos komanda nepatektų į finalą, 62 proc. jos gerbėjų finale nepalaikytų jokios kitos šalies rinktinės“, – teigia TNS LT Tyrimų ekspertizės vadovė Daiva Plauškaitė-Camacho Andrade.

Komandos, kurios be Brazilijos rinktinės sulaukė simpatijų šiame čempionate, buvo Portugalija, Italija ir Ispanija. Tam daugiausiai įtakos turi Brazilijos paveldas – 13 proc. šalies populiacijos turi portugališkų šaknų, 11 proc. itališkų, 6 proc. ispaniškų.

„Brazilai savo rinktinę apibūdina kaip turinčią daug profesionalių žaidėjų, puikiai pasiruošusį trenerį bei mėgstančią aistringą ir kūrybišką žaidimą. Jų nuomone, kitos, į pusfinalį patekusios komandos, skiriasi nuo Brazilijos rinktinės savo taktika bei temperamentu. Europiečiai, brazilų akimis žaidžia labiau apgalvotą, išanalizuotą žaidimą, o pietų amerikiečiai – drąsesnį, spontaniškesnį“, – sako D. Plauškaitė-Camacho Andrade.

Stipriausiais savo priešininkais brazilai vis tik laiko europiečius – Olandų rinktinę. Pasak brazilų, jie labiau disciplinuoti, ramūs ir komandiškai susitelkę. Jų stiprybė slypi ir tame, jog žaidimui pakrypus kita nei tikėtasi linkme, olandai išlieka ramūs ir nepanikuoja.

Vokietijos komanda, brazilų akimis, taip pat pasižymi visai kitomis savybėmis nei jų rinktinė. Kaip ir olandai, jie atrodo ramūs ir susitelkę bei šiuo metu esantys geriausioje fizinėje formoje. Brazilai galvoja, kad Vokietijos komanda turi geriausią gynybą iš visų pusfinalyje likusių komandų.

Argentinos komanda, pasak čempionato šeimininkų, yra labiausiai panaši į jų. Ši komanda yra intensyviai atakuojanti ir per rungtynes galinti įmušti daugiau nei vieną įvartį. Brazilai Argentinos komandos žaidėjus mato kaip bebaimius ir užsispyrusius bei, kaip ir jie patys, žaidžiančius laisviau nei Senojo žemyno komandos.

Jei šiandien Brazilijos komandai pavyktų įveikti Vokietijos rinktinę, tai būtų pirmasis brazilų šansas laimėti Pasaulio futbolo čempionatą per pastaruosius 12 metų.

Tyrimas buvo atliktas internetinių apklausų būdu gegužės-birželio mėnesiais, apklausiant 968 Brazilijos gyventojus nuo 15 iki 59 metų amžiaus.

Didžiausia Lietuvoje rinkos ir žiniasklaidos tyrimų bendrovė TNS LT priklauso tarptautinei kompanijai TNS. TNS turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje. Jos atstovybės įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių – Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose. Kompanija TNS priklauso vienai didžiausių pasaulyje įžvalgų, informacijos ir konsultacijų grupių „Kantar“.

„Kantar“ grupė, vienydama 13 specializuotų kompanijų sugebėjimus ir patirtį, teikia išskirtines ir pokyčiams įkvepiančias įžvalgas tarptautinei verslo bendruomenei bei siekia būti šios srities lyderiu. Grupė veikia 100 šalių ir jungia beveik 29 tūkst. tyrimų ir konsultacijų specialistų. Grupės paslaugomis naudojasi daugiau nei pusė kompanijų, patenkančių į „Fortune“ 500 didžiausių bendrovių sąrašą.