TNS LT: Europos futbolo čempionato transliacijas stebėjo beveik du trečdaliai lietuvių

PASIDALINK

Daugiau informacijos:

Renata Matkevičienė

Vyr. projektų vadovė

TNS LT

Tel. +370 5210 6600

El. paštas: Renata.Mackeviciene@kantar.com

PRANEŠIMAS SPAUDAI                                                              

2016 m. liepos 13 d., Vilnius

Visą mėnesį nuo birželio 10 dienos vykusio 2016 metų Europos futbolo čempionato transliacijos prie TV ekranų bent vienai minutei pritraukė beveik 64 proc. Lietuvos gyventojų. Vidutiniškai vienas futbolo gerbėjas čempionato metu varžybų transliacijų stebėjimui skyrė 105 minutes. Tai parodė didžiausios Lietuvoje rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės TNS LT atliktas televizijos auditorijos tyrimas.

 

Šių metų futbolo čempionato transliacijos buvo gerokai populiaresnės nei vykusio prieš ketverius metus. 2012 metais bent minutei prie televizijos ekranų pasižiūrėti aukščiausio lygio futbolo prisėdo 56 proc. šalies gyventojų – 8 proc. punktais mažiau nei šiemet. Be to, vidutiniškai vienas prieš ketverius metus vykusio čempionato žiūrovas per laikotarpį nuo turnyro pradžios iki jo finalo varžyboms skyrė 27 minutėmis mažiau laiko nei šiemet. Tiesa, šiais metais čempionatas truko ilgiau, o jo metu sužaista ir per televiziją parodyta gerokai daugiau varžybų. Šiemet nacionalinis transliuotojo eteryje iš viso buvo parodyta 72 tiesioginės varžybos ir jų kartojimai. Vidutiniškai vienas Lietuvos gyventojas iš visų transliuotų varžybų šiemet stebėjo daugiau nei 9.

 

Populiariausias, kaip ir galima tikėtis, šiemet buvo finalinis Europos futbolo čempionato susitikimas tarp Prancūzijos ir Portugalijos nacionalinių komandų. Šių varžybų vidutinė auditorija siekė 11,5 proc. Bent trumpam šias rungtynes buvo įsijungę daugiau nei penktadalis (22,5 proc.) televizijos žiūrovų, o bent vieną jų minutę pamatė beveik 623 tūkst. Lietuvos gyventojų. Vidutiniškai vienas žiūrovas stebėjo 105 iš visų 206 šios transliacijos minučių.

 

Antra pagal populiarumą buvo čempionato ketvirtfinalio varžybų tarp Lenkijos ir Portugalijos komandų transliacija. Šio mačo transliaciją vidutiniškai stebėjo 7,9 proc. televizijos žiūrovų. Tokią pat vidutinę žiūrovų auditoriją sutraukė ir pusfinalio varžybų, kuriose susitiko Vokietijos ir Prancūzijos komandos, transliacija, tačiau vienas žiūrovas ją vidutiniškai žiūrėjo trumpiau. Toliau populiariausių čempionato varžybų penketuke rikiuojasi Portugalijos ir Velso komandų susitikimas pusfinalyje (7,8 proc.) bei sensacingą Islandijos komandos žygį čempionate nutraukusi akistata su turnyro šeimininkais prancūzais.

 

TNS LT televizijos auditorijos tyrimas buvo atliekamas šių metų birželio 10 – liepos 10 dienomis. Tyrime iš viso dalyvavo dagiau 1200 vyresnių nei 4 metų amžiaus Lietuvos gyventojų. Tyrimo duomenys atspindi tik varžybų transliacijų žiūrėjimą per televizorių namuose. Transliacijų stebėjimas internetu nebuvo analizuojamas.

 

Didžiausia Lietuvoje rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė TNS LT priklauso tarptautinei kompanijai TNS. TNS turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje. Jos atstovybės įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių – Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose. Kompanija TNS priklauso vienai didžiausių pasaulyje įžvalgų, informacijos ir konsultacijų grupių „Kantar“.

 

„Kantar“ grupė, vienydama 13 specializuotų kompanijų sugebėjimus ir patirtį, teikia išskirtines ir pokyčiams įkvepiančias įžvalgas tarptautinei verslo bendruomenei bei siekia būti šios srities lyderiu. Grupė veikia 100 šalių ir jungia beveik 29 tūkst. tyrimų ir konsultacijų specialistų. Grupės paslaugomis naudojasi daugiau nei pusė kompanijų, patenkančių į „Fortune“ 500 didžiausių bendrovių sąrašą.