Geriausios reputacijos darbdaviai tarp dirbančiųjų ir studentų

PASIDALINK

Geriausios reputacijos darbdaviai tarp dirbančiųjų ir studentų


Dirbantys asmenys geriausios reputacijos darbdaviu laiko „Lietuvos geležinkelius“, studentai aukščiausią poziciją skiria „Swedbank“.

 

Tarp dirbančių asmenų TOP 3 darbdaviai Lietuvoje yra „Lietuvos geležinkeliai“, „Lidl“ ir „Swedbank“. Palyginus su 2018 m., „Kantar“ atliktu tyrimu, „Lidl“ šoktelėjo aukščiausiai. „Lidl“ pakilo iš 17 vietos į antrą dirbančių asmenų reitinge ir nusileido iš antros vietos į devintą studentų tarpe. Mari-Liis Eensalu, Kantar Baltijos šalių darbuotojų patirtirčių tyrimų vadovė sako, kad „įmonės greita plėtra Lietuvoje taip pat įtakojo jos tapimą patraukliu darbdaviu“.

 

Tarp Lietuvos studentų, bankai išlaikė savo pozicijas kaip labiausiai patrauklūs darbdaviai. Šalia lyderiaujančių „Swedbank“ irSEB“, „Luminor“ bei „Danske Bank Global Services“ taip pat pateko į TOP 5. Pasak M. Eensalu, bankai yra matomi kaip sėkmingi ir stabilūs darbdaviai, kurie moka konkurencingus atlyginimus.

 

Apibendrintai, dirbantys asmenys svarbiausiais kriterijais renkantis darbą laiko atlygį ir stabilumą. Stabilumo reikšmė išaugo, palyginus su laikotarpiu prieš Covid-19. Tuo tarpu studentai mažiau jaudinasi dėl stabilumo ir vietoje to ieško karjeros ir augimo galimybių.

 

Lietuvos darbdavių įvaizdžio tyrimas yra dalis Baltijos šalių darbdavių įvaizdžio tyrimo, kurį „Kantar“ atlieka Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Estijoje ir Latvijoje valstybinės įmonės taip pat yra patrauklūs darbdaviai. Valstybinė energetikos įmonė „Eesti Energia“ yra lyderė Estijoje, o „Latvia’s State Forests“ turi aukščiausią poziciją Latvijoje.

 

„Kantar“ atliko darbdavio įvaizdžio tyrimą, kurio metu dirbantys asmenys ir studentai buvo paprašyti reitinguoti didžiausius darbdavius Lietuvoje. Tyrimas buvo vykdomas 2021 m. kovo ir balandžio mėnesiais, jame dalyvavo 1015 dirbančių asmenų ir 492 studentai iš verslo ir techninių krypčių studijų programų. Tuo pačiu metu šie tyrimai buvo atlikti ir Estijoje, bei Latvijoje.

 

Geriausios reputacijos darbdaviai tarp dirbančiųjų  Geriausios reputacijos darbdaviai tarp studentų

Vieta

2018

Vieta

2021

Įmonė
4.  1. Lietuvos geležinkeliai
17.  2. Lidl 
1.  3. Swedbank 

Vieta

2018

Vieta

2021

Įmonė
1. 1. Swedbank 
2. 2.  SEB  
7.  3. Coca Cola HBC Lietuva

 

Daugiau informacijos (anglų kalba):

Mari-Liis Eensalu

 

Kantar

Baltic Employee Experience Lead

mari-liis.eensalu@kantar.com

(+372) 626 8534