TNS LT: 97 proc. lietuvių teigia žiūrintys televiziją

PASIDALINK

Daugiau informacijos:

Lina Petraitienė

Projektų vadovė

TNS LT

Tel. +370 5210 6600

El. paštas: Lina.Petraitienė@kantar.com

PRANEŠIMAS SPAUDAI                                                              

2015 m. vasario 23 d., Vilnius 

97,1 proc. Lietuvos gyventojų savo namuose turi bent vieną televizorių, 32 proc. turi du, o daugiau nei kas dešimtas namų ūkis turi namuose tris ir daugiau televizorių. Iš jų televiziją teigia žiūrintys 96,8 proc. apklaustųjų. Nė vieno televizoriaus teigia neturintys 2,9 proc. respondentų. Tai parodė TNS LT atliktas tyrimas apie gyventojų turimą TV įrangą („Establishment Survey“).

 

Kaip ir kiekvienais metais, daugėja lietuvių, turinčių LCD, plazminį arba LED tipo televizorių (59 proc.).  2014 m. antrojo pusmečio duomenimis, net 23 proc. Lietuvos namų ūkių turėjo išmaniuosius (SMART) televizorius, kuriuose galima naudotis internetu. Tačiau daugiau nei pusė išmaniuosius televizorius turinčių namų ūkių išmaniosiomis TV funkcijomis nesinaudojo.

 

„Dažniausiai naudojami TV signalo priėmimo būdai Lietuvos namų ūkiuose – skaitmeninė antžeminė ir kabelinė TV, kuriais naudojosi 47 ir 41 proc. namų ūkių. 2014 metų duomenimis, 62 proc. Lietuvos namų ūkių teigė mokantys už televizijos paslaugas, o nemokamų TV paslaugų naudotojų dalis nuo 2013 m. liko beveik nepakitusi“, – sakė TNS LT projektų vadovė Lina Petraitienė.  

 

Daugiau nei trečdalis (33,5 proc.) Lietuvos namų ūkių turėjo galimybę peržiūrėti įrašytas TV programas naudojant įrašančius priedėlius, DVD ar operatorių paslaugas. Tačiau šia galimybe bent kartą per savaitę naudojosi tik apie 7 proc. Lietuvos namų ūkių gyventojų.

 

TNS LT atliekamas tyrimas apie Lietuvos gyventojų turimą TV įrangą atliktas 2014 m., jo metu apklausti 5084 šalies namų ūkių atstovai, kurių amžius daugiau nei 15 m.

 

Didžiausia Lietuvoje rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė TNS LT priklauso tarptautinei kompanijai TNS. TNS turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje. Jos atstovybės įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių – Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose. Kompanija TNS priklauso vienai didžiausių pasaulyje įžvalgų, informacijos ir konsultacijų grupių „Kantar“.

 

„Kantar“ vienydama 13 specializuotų kompanijų sugebėjimus ir patirtį, teikia išskirtines ir pokyčiams įkvepiančias įžvalgas tarptautinei verslo bendruomenei ir siekia būti šios srities lyderiu. Grupė veikia 100 šalių ir jungia beveik 29 tūkst. tyrimų ir konsultacijų specialistų. Grupės paslaugomis naudojasi daugiau nei pusė kompanijų, patenkančių į „Fortune“ 500 didžiausių sąrašą.