Ateinančius 4 metus Eurobarometro tyrimus vykdys TNS

PASIDALINK

Daugiau informacijos:
Gytis Juodpusis
Direktorius
TNS LT
Tel. + 370 210 6620
El. paštas Gytis.Juodpusis@kantar.com

PRANEŠIMAS SPAUDAI
2013 m. rugsėjo 5 d., Vilnius

 

Pasaulinė rinkos tyrimų kompanija TNS pasirašė 222,8 mln. litų vertės sutartį su Europos Komisija ir Europos Parlamentu dėl Eurobarometro tyrimų vykdymo ateinančius ketverius metus. Taip pat šiemet TNS buvo pasirinkta vykdyti Eurobarometro kokybinius tyrimus, kurių vertė – 65,5 mln. litų ketveriems metams. Europos Komisijos paskelbtame konkurse dalyvavo tokios pasaulinės tyrimų agentūros kaip IPSOS, GfK ir kitos. Lietuvoje už šio projekto įgyvendinimą bus atsakinga TNS LT.

„Didžiuojamės tuo, kad buvome ir vėl pasirinkti įgyvendinti tokios didelės apimties ir sudėtingumo politinį ir socialinį tyrimą Lietuvoje. Tai yra viena iš didžiausių kada nors pasirašytų tokio pobūdžio tyrimų sutarčių Europoje“, – sako Gytis Juodpusis, TNS LT direktorius.

Vykdydama Eurobarometro tyrimą TNS kasmet apklausia apie 1 mln. piliečių daugiau nei 35 Europos šalyse. Visos standartinio Eurobarometro apklausos vyksta tiesioginio interviu būdu respondento namuose, daugiau nei 40 skirtingų kalbų.

Lietuvoje Eurobarometro tyrimą įgyvendina gausi profesionalių interviuotojų, projektų vadovų, apklausų kontrolės specialistų TNS LT komanda. TNS LT įdiegta itin pajėgi ir moderni programinė įranga leidžia automatizuoti tyrimo atrankos procedūras, užtikrinti aukštą surinktų duomenų kokybę, stebėti apklausas realiu laiku.

Eurobarometras yra svarbiausia ir reguliariai taikoma priemonė visuomenės nuomonei išsiaiškinti Europoje. Jis apima daug svarbių klausimų, su kuriais susiduria ES, įskaitant ekonominę padėtį, globalizaciją, aplinkos apsaugą, imigraciją, skurdą, tarptautinius reikalus. Kompanija TNS su Europos institucijoms dirba jau nuo 1974 metų, kai ji pirmą kartą laimėjo kiekybinių standartinio Eurobarometro studijų sutartį.

TNS LT priklauso tarptautinei tyrimų kompanijai TNS Global, kuri turi sukaupusi daugiau nei 60 metų patirtį rinkos tyrimų ir įžvalgų srityje. TNS atstovybės yra įsikūrusios daugiau nei 80-yje pasaulio šalių Europoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione, Afrikoje ir Viduriniuose Rytuose. Kompanija TNS priklauso vienai didžiausių pasaulyje įžvalgų, informacijos ir konsultacijų grupių „Kantar“.

„Kantar“ – viena didžiausių pasaulyje įžvalgų, informacijos ir konsultacijų grupių, priklausanti komunikacijos paslaugų grupei WPP. Vienydama 13 specializuotų kompanijų sugebėjimus ir patirtį, grupė siekia teikti išskirtines ir pokyčiams įkvepiančias įžvalgas tarptautinei verslo bendruomenei ir būti lyderiu šioje srityje. Grupė veikia 100 šalių ir jungia beveik 29 tūkst. tyrimų ir konsultacijų specialistų. Grupės paslaugomis naudojasi daugiau nei pusė kompanijų, patenkančių į „Fortune“ 500 didžiausių.